Är det sant om hästmänniskor??

Nå vad säger ni, sant eller falskt?

Dressyrryttaren: Rider i stort sett alltid i ridhus. Hästen lindad på alla fyra benen dag som natt och även vid ridning. Tar gärna hjälp av kandaret när de har svårt att rida hästen på tygel. I hagen får hästen gå, om den får gå ut alls, två timmar om dagen och inte alls när det är regn. Dressyrryttaren klär sig gärna i bruna och beiga kläder och gärna av märket Pikeur.
Hästen får gärna vara lite småfet av kraftfoder.


Hoppryttaren: Rider ofta i ridhuset men har sett vitsen av att även träna ute, inte minst för att banorna kan vara så mycket större då. Hoppryttaren menar själv att hon kastar hjärtat över hinderna och hoppar sedan efter.
Hoppryttarens hästar får gå i hagen men bara de inte är för stora! Boots tycker hoppryttaren det är bra att hästarna har i hagen. Hon betslar gärna upp sin häst för att den är så het men ser inget samband med att hästen är het och att den får 5 kg havre per dag. Hoppryttaren ger en ungefärlig högiva på 6 kg per dag eftersom hennes stortsa rädsla är att hästen blir fet.
Hoppryttaren är lit mer modiga i sin klädsel och rider gärna i färger så som mörkblått och rött. På kläderna finns ofta Kingslandmärket någonstans. Flashigast hjälm vinner!!



Fälttävlansryttaren: Här har vi dem som varken är bra på hoppning eller dressyr utan medelmåttig på båda. Hoppryttarna menar att FT-ryttaren kastar hjärnan över hinderna och hoppar sedan efter. FT-ryttarens motto är Hej och hå vad det gå!! FT-ryttarens hästar går ute hela dagen och desto stenigare hagar desto bätte för "det stärker deras ben och de lär sig lyfta på dem". Lindor är överflödiga om det inte är precis innan veterinärbesiktningen för då lindas det flitigt.
FT-ryttaren har en förkärlek till fullblod som inte har hållt inom galoppen och ju snabbare de är desto bättre.
Här har vi, tillsammans med galoppryttaren, hästfolkens färggladaste ryttare. Alla färger är tillåtna och ju grällare ju bättre. Varför inte kombinera rosa och turkos?
FT-ryttarens hästar äter henne ur huset.



Galoppryttaren: Fort fortare fortast!!!! Allt utom galopp är för mesar. Vänta! Jag måst gå ner två hekto...var finns bastun?


Travkusken: Jag vågar visst sitta på en häst!! Jo, jag lovar att jag vågar!


Westernryttaren: Hi! Howdy! Vi har coolast utrustning och smidigaste hästarna!
Westernryttaren har valt just western för att hon inte vågar hoppa men vill vara lite coolare än dressyrryttaren. Hon får göra coola saker på marken och slipper de där läskiga målade pinnarna.




Vad säger ni? Stämmer det? ;)

Kommentarer
Postat av: Matilda

FT ÄR ju ministern! bara det att det inte finns någon hjärna att kasta...

2011-01-06 @ 10:52:37
URL: http://showjumper.blogg.se/
Postat av: Sofie

Som jag mest har ridigt dressyrhästar så kan jag tycka att det finns en gnutta sanning i det du skriver. De rids nästan aldrig ut i skogen. I alla fall inte där jag har ridit. Det får någon annan göra åt dem som äger hästen. Utevistelsen är inte så lång vid dåligt väder. De hoppas väl typ aldrig



Själv så tror jag på variation i ridningen och långa stunder i hagen. Det jag har märk är att endel ägare som tävlar med sin häst gärna vill ha in den tidigt oavsett väder. Sedan kan de tycka att hästen är het när den rids.

2011-01-06 @ 14:25:03
URL: http://maysan-astrid.blogspot.com
Postat av: Elin

Hm..jag brukar köra lite balsamspray med glans eller silikoneffekt.

Det finns Ice on Ice från Chris christensen. oh sen The Stuff.



2011-01-06 @ 15:19:02
URL: http://fluffmonster.blogg.se/
Postat av: Anders R

Haha sköna beskrivningar, men nog finns det en uns sanning.

2011-01-06 @ 18:56:27
URL: http://oceans.blogg.se/
Postat av: Therese

Hahahahaaa!!! Om man drar dessa kategorier väldigt hårt o till sin yttersta spets så stämmer dessa beskrivningar på pricken :o)

Väldigt underhållande att läsa :o)

2011-01-06 @ 19:42:47
URL: http://minblogg82.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0