Skänk en tanke till min älskade häst loren...

Skänk en tanke till min älskade häst lorenzo grande som dog den här dagen för 5 år sedan endast 8 år gammal. Älskade losse...vad jag Saknar dig min vän.


Lång dag med trevligt avslut.

Idag har det varit en lång dag och jag är riktigt trött faktiskt. Mycket att göra på jobbet och mer lär det bli imorgon. Jag känner att jag måste fixa någn som promenerar hundarna på dagen när jag jobbar. Jag vill att de ska komma ut lite mer så på tosdag ska jag träffa en tjej som ska gå ut med dem tre dagar i veckan. Hon kommer från ett företag som heter dogwalking. Det känns seriöst och bra att hon kommer från ett företag. Det kommer att kosta lite men det är ok bara hundana har det bra. En dag i veckan är de hos mamma och pappa och en dag slutar jag tidigare än vanligt.

Linnea och Eddie gick nyss hem. Hundarna har busat och vi har kollat på film och pratat hund. Himla trevligt precis som vanligt. =)
Siv var efter benen som Eddie åt på och ibland delade de ben. De är för kära. Scoody drog sig undan och åt ben i ensamt majestät.

På lördag är det utställning i Hässleholm. Det blir en tidig morgon och jag får åka själv. Någon som vll med? ;)

Nu ska jag och hundarna gå och lägga oss.

Sov gott.




/Nina and the dogs.

Bilder från utställningen.

Här kommer några bilder på mig och Siv från helgens utställning. =)


Och så här löd kritiken:
5 månaders tikvalp a trevlig typ. Utm prop på huvudet. Bra könsprägel. Bra öronansättning. Tillr halslängd. Bra förbröst. Korrekt front. Bra benstomme. Bra bröstdjup. Bra kroppsprop. Ännu i tillväxt, vilket för dagen gör att hon är något bakhög. Bra bakbensvinklar. Bra svansansättning. Utm päls. Fin teckning. Bra rörelser fram, ngt marktrång bak. Behöver lite träning vid bordet, annars trevligt temp. Trevligt visad.
Bästa valp.























Och så en fin bild på Linnea och Eddie. =)



Välkommen höst.

dsc02220 (MMS)

Välkommen höst.


Då var helgen nästan slut.

Det har varit en bra helg. Det gick bra för Siv på utställningen och sen på kvälln hängde vi med Caroline nere i Trelleborg. Vi smaskade godis medan de tre hundarna smaskade ben. Jag var helt slut när jag satte mig i bilen vid halv 12 på kvällen och hundarna somnade direkt.

Idag tog vi faktiskt sovmorgon och sov ända till halv tio innan Siv och Scoodyvaknade och tyckte att det var dags för en morgonrunda. Det blev bara en kort runda för vi skulle till stalet sen och där springer de lösa och leker som tokar så de får sin motion iaf.
Kl 17 var jag och mamma och kollade på ett hus. Håll tummarna!! Det är verkligen jättefint men vi får se vad som händer.
Efter huskollen åkte jag och vovvarna hem till P som hade lite avskedsmiddag eftersom han kommer att åka til Kina och jobba. Han åker på tisdag och jag kommer att sakna honom!!

Nu slappar jag i soffan och hundarna sover tungt.

Jag har iaf äntligen tagit mig i kragen och beställt en burvagn från häromi. Jag hoppas bara att jag kan få den innan lördag eftersom jag har utställning då igen och jag har ju insett att jag inte klarar mig utan en vagn.

Nu ska jag ladda in utställningsbilderna.

Ha en bra kväll!

Scoody är helt slut efter utställningen igår.

dsc02219 (MMS)

Scoody är helt slut efter utställningen igår.


BIR och HP.

Nu är vi nyss hemkomna från utställningen och vi är alla tre helt genomvåta eftersom himlen öppnade sig och regnet bara vräkte ner precis innan vi skulle åka hem. Jippy!
Men jag är så otroligt nöjd med henne!! Hon ficj väldigt fin kritik och bleb BIR med HP. Alltså Bäst i rasen med hederspris. Det gjorde att vi gick vidare till Best In Show-finalen för valpar på eftermiddagen. Där åkte vi ut. Det vad ca 20 valpar och 5 st gick vidare. siv var rätt trött så det var helt ok ändå!

Bilder kommer senare då jag måste ladda in dem först. =)

Nästa helg är det dags igen. Hoppas att det går minst lika bra då.

Det gick bra även för Linnea. Eddie blev BIR med HP och dessutom 3a i BIG (Bäst i Gruppen). Grattis grattis!!

Nu ska vi chilla här hemma lite och sen är det stallet som gäller innan vi drar ner till Trelleborg och träffar Caroline.

Hundblogg...men ändå häst.

Jag har ju sagt att detta är en hundblogg och det är det nästan helt också men jag måste ju bara berätta om att när jag kom till stallet idag stod det fint uppskrivet på tavlan att Göte hade stått utanför stallet på morgonen. Han har alltså, någon gång under natten, tagit sig ur sin box och ut på gårdsplanen. Vilken turatt han höll sig på gården! Han hade ju kunnat vandra iväg hur som helst. Det gäller verkligen att vara noga med att kedja fast hans boxdörr.
Tur att det gick bra iaf.

Rymmarhästen.



Nu ska jag i badet och sen ska vi nanna och så är det dags att hämta Linnea kvart i 8 imorgon. Håll gärna en tumme för oss! =)

Packningen inför imorgon. Jag kan inte säg...

dsc02218 (MMS)

Packningen inför imorgon. Jag kan inte säga att vi reser lätt;).


Nervös!

Imorgon är det dags för min och Sivs första utställning. Undrar hur det kommer att gå och undrar om jag kan hålla reda på alla förkortningar!
Jag och Linnea drar nog ganska tidigt på morgonen så att vi är redo i tid för att visa våra vovvar. Scoody hänger givetvis med men kan såklart inte ställas ut eftersom hon är en blandras.

Håll tummarna. =)

Bloggens första vidoeblogg!

Ja nu är det dags att lägga in en videoblogg. Jag är fortfarande förkyld så ni får stå ut med det. ;)
Jag var ute och red en kort runda och vovvarna fick hänga med.




Idag har det varit jobb och åter jobb. Sen snabbt hemoch hämta dogsen och sen iväg till stallet. Där hade hundarna lekstuga och for omkring som galningar. Siv tycker hästarna är lite läskiga så det är bra. Hon tycker även att stallkatterna är läskiga och när hon får syn på dem så reser hon världens ragg så hon då påminner hon om en hyena.

Nu sitter Siv vid dörren och jag råkade nämna orden Gå ut så nu är det full fart här hemma.

Hörs!

/Nina and the dogs.

Utställningsträning.

Idag har det varit en hektisk dag må ni tro. Jag jobbade lång dag och vovvarna var hos mamma. Efter jobbet stack jag och hämtade de små och åkte sen ner till Limhamn och hämtade upp Linnea och Eddie som skulle följa med på husvisning. Ja, kanske mer Linnea än Eddie....

Ett av husen var så underbart fint alltså! Ett litet gult hus med utsikt över åkrarna. Jag och mamma och förhoppningsvis pappa ska åka och kolla på det igen för det känns mycket intressant. Jag tror nog att Linnea kan tänka sig att vara där ibland hon med. ;)

Efter husvisningarna drog vi direkt till Sydskånska kennelklubben som hade utställningsträning och japp, det behövdes. Jag fick några riktigt bra tips om hur jag ska handla Siv. Det kändes verkligen givande så jag är glad att vi hann åka dit.

Nu har jag käkat en pizza för vem pallar laga mat när man kommer hem typ halv 10 på kvällen och ska vi alla lägga oss.

Nanna gott och pussa på era hundar. ;)

/Nina and the dogs.

Vi är på utställningsträning:).

dsc02216 (MMS)

Vi är på utställningsträning:).


SömnTuta:).

dsc02215 (MMS)

SömnTuta:).


Wihooo!

Statistiken stiger ytterligare. Så himla kul. Nu tror jag att det snart är dags för en tävling. =)

Nyss hemkommen från spårkursen och Scoody var rätt duktig faktiskt. Däremot är det jättesvårt att se när hon markerar. Ibland lägger hon nosen mot men ibland sätter hon sig bara vid målet och ibland sätter hon sig för hon inte vet vad hon ska göra så det kan bli lite förvirrat.
Nu är vi alla fall hemma och hundarna har precis fått mat och de var hungriga! Siv var ju som sagt också med idag för jag hade ingen valppassare. ;)
Hon tyckte att hon var superduktig när hon sprang iväg med målet i munnen. Jag var inte riktigt lika överlycklig. Haha.

Imorgon jobbar jag lång dag så då blir det dagis hos mamma som gäller. Det är så snällt att föräldrarna ställer upp när jag jobbar långa dagar! Tack!!!!
På kvällen är det husvisning. Jag ska kolla på två hus och TÄNK om det hade kunnat vara nåot den här gången. =)

Nu ska vi slappa lite innan det är dags för sängen för oss alla här hemma.

Ha en trevlig kväll!


/Nina and the dogs.

Kör hem från hundträningen och det är mörk...

dsc02214 (MMS)

Kör hem från hundträningen och det är mörkt. Hösten är här:).


Nu är vi på en spårkurs. Det är jättekul m...

dsc02213 (MMS)

Nu är vi på en spårkurs. Det är jättekul men svårt. Siv är också med och stjälper till.


Kul när statistiken stiger:). Nu ska jag o...

dsc02212 (MMS)

Kul när statistiken stiger:). Nu ska jag och vovvarna gå och lägga oss. Sov gott!


Inställd valpkurs.

Jag skulle egentligen ha gått på valpkurs med Siv idag men instruktören ringde för en stund sen och sa att det inte blev något idag eftersom det regnar och det ska bli storm. Det gör mig faktiskt ingenting att det inte blev något idag för vädret är inte kul som sagt. Så idag blir det bara en slappekväll i soffan och lite kollande på TV. Jag är hästledig idag eftersom jag egentligen inte skulle hinna utom stallet mellan jobbet och kursen.
Imorgon är det spårkurs med Scoody om det är bra väder och inte öser ner.
Jag har inte så mycket mer att skriva idag faktiskt. Jag har jobbat hela dagen och hundarna har varit på dagis hos mamma.

Håll utkik i bloggen för nu när det börjar trilla in fler läsare kommer det snart en tävling!

Ha det super!

/Nina and the dogs.

Hemma och myser i soffan.

Nu är jag hemma från festivalen och konserten med Lasse. I dörren mötte jag två överlyckliga hundar som jag genast tog ut på en kvällsrunda. De fick gå lösa och Siv fick syn på en kanin som sprang. Hon satte av efter den men hon lydde när jag kallade henne till mig. Det kändes super. Än så länge är det bara en gång jag inte har lyckats bryta henne och det var första gången hon satte efter en kanin. Hoppas att det håller i sig!

Jag var ju och kollade på hus idag men tyvärr var det huset inget för mig. Nu ska jag kolla på ett eller två andra på onsdag. Jaghar länge längtat ut på landet och nu med hundarna längtar jag ännu mer. Härligt att få en trädgård där de kan vara hur mycket de vill. Det första jag kollar på när jag kollar efter hus är hur de ligger, dvs det måste finnas bra vägar att promenera på och det måste finns ställen där jag kan släppa hundarna utan att behöva oroa mig över att det går en stor väg i närheten.
Jag kommer ju antagligen även att köpa hönor och ha i trädgården. Undrar var hundarna säger om det? Haha.

Nu äter Siv märgben i soffan...fresh!

Ha det bra!

/Nina och vovvarna.

Hundarna är hemma och jag är på lasse winn...

dsc02211 (MMS)

Hundarna är hemma och jag är på lasse winnerbäckkonsert:). Ska snart hem till de små liven.


Ordentligt nerbäddad valp.

dsc02209 (MMS)

Ordentligt nerbäddad valp.


Kan någon gissa vad detta är;)?

dsc02208 (MMS)

Kan någon gissa vad detta är;)?


Slappardag.

Idag har jag och vovvarna varit hos en släkting tillsammans med mina föräldrar. När man är bortbjuden så är det mest ätande och latande som ligger på schemat och så även för hundarna. De har ätit köttbullar, stek, gräddsås, potatis och morötter. Något de tyckte var helt ok! De fick även smaka lite omelett.
Vi var ute på någon promenad men jag märkte att Siv behövde busa lite så jag var inte sen att tacka ja när Linnea undrade om jag ville komma ner till bruks på kvällen och träna lite och leka lite med hundarna. Efter ca en halvtimmes bus och träning på appellplanen och på agilitybanan var hundarna mycket nöjda och vi åkte hem. Bara för att förtydliga så går inte Siv någon agilitybana utan vi leker mest med tunnlarna och så. Hon är för liten för att hoppa höga hinder och vissa andra saker på banan.
Så nu är hundarna rätt trötta och nöjda. Scoody ligger utslagen på golvet och Siv äter på ett märgben som jag precis har tagit ut ur frysen. Hugo sover i soffan hemma hos mamma och pappa.

Imorgon ska hundarna givetvis med till stallet på morgonen så de leker ur sig rätt bra där för sen blir det bara tvätt och annat trist för mig. Förutom på eftermiddagen då jag ska åka och kolla på ett hus!! Hoppas att det kan vara något.

Trött Scoody.


Ha det super!

/Nina och hundarna.

Hej hopp!

Jag måste först och främst ändra en sak och det är att jag gav hundarna äggula och inte äggvita! Det är äggulan som är bra för pälsen. Jag är lite förvirrad ibland när jag skriver. Tänk bara på att inte ge hunden ägg för ofta och ni med stora hundar kan gärna ge dem hela ägg någon gång. Som godis då alltså. ;)

Jag tänkte klistra in en kommentar om ett tips som jag fick från Linnea och som säkert är klart användbart!
Här kommer det:
Du kan ju alltid introducera träapporten för Siv redan nu. Du sätter dig på golvet, träapporten i ena handen och supersmaskigt godis i andra. Släpp inte blicken från apporten och håll längst ut på "kulan". Så fort hon nosar eller "touchar" apporten får hon belöning, men hon får själv hämta den i din hand (du ska alltså inte föra din hand mot henne). Efter hon förstått det två gånger måste hon nosa på mitten av apporten för att få godis. Titta henne inte i ögonen och belöna med "bra" eller "duktig" precis när hon nuddar apporten, inte när hon står och tuggar i sig godiset. ;-)
Nästa gång vi ses, se till att ha en telefonkatalog i närheten så kan vi försöka oss på lite "bakdelsvändningar" som man har till nytta vid exempelvis fot och ingångarna vid inkallning. :)
Det är mina tips!


Ni som har fler tips kan antingen skriva dem i kommentarerna eller mejla mig på [email protected]

Jag var iaf och köpte buren idag och har testat att ha båda hundarna i den och det fungerade alldeles utmärkt. Himla skönt! Nu är det bara ett tält och en vagn som ska inhandlas. Jag tycker att det börjar bli dyrt att hålla på med hundar. ;)

Jag kommer även att ha en tävling längre fram. Vad är ni intresserade av att ha som pris?


Godnatt från mig, Siv, Scoody och Hugo.

Bur.

Idag tänkte jag faktiskt åka iväg och införskaffa en stålbur som jag kan ha Siv i under utställningar och liknande. Jag har en Canvasbur här hemma men hon hatar den så hon ska faktiskt få slippa den. Scoody får ha den som sin egen för hon gillar den iaf. Tur det. Haha.
Jag tänkte köpa en bur som är ganska så rymlig för jag tycker inte om när hundarna ser helt intryckta ut och sen tänkte jag kolla om det finns så att man kan sätta fast vatten inne i buren så att hon har det hela tiden.
Jag måste även köpa mer valpfoder. Mina hundar äter Hills foder och jag måste säga att jag tycker att det är superbra. De äter med god aptit och avföringen är precis som den ska vara.

Dagens tips: Tänk på att inte ge era hundar foder med mycket vete eller liknande då de lättare utvecklar foderallergi om de får för mycket sådant. Det gäller även om det är mycket majsmjöl i fodret. Undvik alltså för mycket spannmål i hundarnas mat!

Igår fick hundarna lite rå äggvita. Scoody ville inte alls äta det medan Siv åt med god aptit. Det är nämligen bra för pälsen.

Nu ska vi iväg. Egentligen orkar jag inte eftersom jag är så himla förkyld men man måste ju ibland!

Helst vill man bädda ner sig igen.

Siv säger godnatt.

dsc02206 (MMS)

Siv säger godnatt.


Så himla förkyld.

Eftersom jag är så himla förkyld har hundarna givetvis haft det ganska så tråkigt idag. Ett busryck har de haft men jag orkar liksom inte göra något med dem mer än att kela. Är sdet någon som har förslag på bra aktiviteter som inte kräver någonting av mig?
hundarna har tråkigt och jag har tråkigt. Siv är lite understimulerad och håller mest på med sina märgben. Haha. Tur att hon har dem iaf. Men ja, tips mottages tacksamt!


Scoody tycker att vi kan gosa istället för...

dsc02205 (MMS)

Scoody tycker att vi kan gosa istället för att Blogga:).


Hej och välkomna till min nya blogg.

Den här bloggen kommer bara att handla om mina hundar och vad är då mer lämpligt än en presentation av dessa underbara varelser. :)

Hugo
Hugo är en 16-årig Jack russellterrier. Han har gått flera kurser och fått toppbetyg på MH men det kan man faktiskt inte tro. Haha. Trots sin ålder är han ganska så pigg men han har givetvis sina ålderskrämpor. Vi köpte honom som valp i november 1994 och jag har 14 år. Jag och min syster tjatade så om att få köpa en av de söta små vovvarna i stallet och vi lyckades faktiskt övertala föräldrarna så det blev en lite JR-terrier. Kanske inte det mest ultimata sättet att köpa hund på men vi har haft mycket glädje av honom och vi har lärt oss så mycket!


Scoody
Scoody är en 4-årig blandrastik. Hon är en blandning av chihuahua och pekingese. Jag köpte henne förste juni 2009 och hon var då tre år. Hon kommer ursprungligen från Rumänien och jag är hennes fjärde hem och hos mig ska hon stanna. Det är en underbar liten tös och hon är extremt lätt att ha att göra med. Dock kan hon gärna vara lite egensinnig ibland men det är inget som är utmärkande för henne. Jag har gått en agilitykurs med henne och nu går vi en kantarellsökarkurs och den gör hon med bravur. Hon är så himla duktig och sök är nog hennes grej. Jag skulle gärna vilja prova att gå blodspår med henne.


Hillstars All Inclusive Aka Siv
Siv är det nyaste tillskottet till flocken. Hon blev 5 månader igår (18 augusti 2010) och hon är av rasen Lancashire heeler. Heelern är en liten boskapsvallare från England. Siv har extremt med energi och är otroligt rolig att jobba med. Hon är följsam och kontaktsökande. Vi går just nu valpkurs och det gör hon med bravur. Vi ska sen gå vidare till unghundskurs och agility. Jag vill gärna tävla med Siv och då vill jag tävla i utställning, lydnad och kanske agility. Vi får se vad hon tycker är roligast.


Jag hoppas att ni ska tycka att bloggen är rolig och att ni kan få lite tips och att jag kan få lite tips från er!

RSS 2.0