En reflektion om hästbloggar (och andra saker).

Jag läser lite olika bloggar och har några hästbloggar på min lista över sidor som jag besöker dagligen. En sak som slår mig när man läser flera av dessa hästbloggar är hur många det är som skriver om samma sak. Jag har nog läst att Totilas är såld på kanske tio olika bloggar. Det gåller att vara först när det handlar om nyheter i hästvärlden annas har tio stycken redan bloggat om det innan.
En annan sak som också slår mig är hur folk gärna härmar andra bloggare. Detta gäller såklart inte bara hästbloggarna. Men ofta är det en bloggare som kommer på en bra idé och vips så har flera andra bloggat om exakt samma sak och gärna med samma ord som den "förstabloggaren" redan har skrivit. Kan folk inte komma på något eget att skriva? Har ni också märkt samma sak?

Man lägger också märke till de som gärna härmar en och dåbehöver det inte bara vara på bloggen utan även i verkliga livet. Ibland är det nästan lite otäckt hur folk kan härma saker man gör eller säger. Kan inte folk bara vara sig själva utan att behöva låtsas vara någon annan?

Matilda skrev ett bra inlägg för et tag sedan om hur många ryttare identifierar sig med hur mycket saker och pengar de har (alltså oftast är det hur mycket pengar deras föräldrar har). De är mycket läsvärt och jag rekommenderar er att läsa det.
Detta fenomen träffar man på i stort sett varje dag och det är bara tragiskt.

En annan sak som också är liknande det jag har skrivit innan är hur många det var som ifrågasatte att jag hade skrivit en bok. När jag fick den utgiven hade jag vissa kompisar som inte ens gratulerade mig eller sa ett ord om det. Vad grundar sig sådant beteende i? Är det avundsjuka eller vad beror det på? Kan man inte ens förmå sig att säga grattis utan man låtsas hellre som om det regnar. Nu är inte jag beroende av en massa uppskattning på vad jag gör men det tog ändå ca tre år att skriva boken och ett grattis hade ju varit trevligt. Jag har några vänner som har bett att få boken eller så har de köpt den. Det uppskattas verkligen ska ni veta!! Då känner jag att de glädjs med mig och inget annat.
Samma sak är det om det går bra för någon med hästarna. Då är det inte ofta det sägs grattis utan då har ryttaren oftast köpt sig en hoppmaskin som denne ryttare sedan ska rida sönder...känner ni igen det?
När det går bra för mina vänner glädjs jag åt deras framgångar och önskar dem all lycka.

Nåväl....nu ska jag inte tjata mer om detta men det är tankar man har såhär på kvällskvisten.

Rids sönder?




Måste vara dålig va?




Bortskämd och odräglig?


+






Tävla lydnad med den där? Ha!

Vad mysigt det ska bli i stallet nu. Typis...

dsc00616 (MMS)

Vad mysigt det ska bli i stallet nu. Typiskt att det ska blåsa också. Det är det som gör det så kallt.


Julklappstips. =)

Du vet väl att du kan köpa min bok här på bloggen? Givetvis till ett speciellt REA-pris. =)
Du kan dessutom få en personlig hälsning inskriven.


Oswald är en helt vanlig pojke som lever med sin pappa i en stuga någonstans på landsbygden. Han umgås med sin vän, går i skolan och klagar över läxorna precis som är sig brukligt när man är i tolvårsåldern. Detta ändras den dag han och hans pappa blir kallade upp till slottet Camina en kall och snöig juldag. Efter den dagen öppnar sig en helt ny värld för Oswald, en värld full av magi, drakar och nya vänner. Men på andra sidan Silverfloden, på en av Agarasbergens väldiga klippor ligger fiendens borg Cadum. Cadum bebos av far och son Drache, vilka är ökända för sin grymhet och sitt hat mot Caminas alla invånare. Ta del av kampen mellan gott och ont när slaget mellan Den vita makten och Den svarta makten är ett faktum. Läs om vänskap, sorg och hat blandat med magi, fantastiska djur och otroliga varelser. Följ med på ett magiskt äventyr.

Ett sammandrag....

Ja jag var ju i Stockholm i helgen och passade på att besöka globen och min syster som jobbade i en monter där.
Jag och mamma åkte upp i fredags och min syster mötte upp oss på hotellet. Vi gick ut och käkade på en mysig kvarterskrog och bara snackade lite.
På lördagen åkte vi alla tre till Gamla stan och gick runt på julmarknaden och bara myste. Därefter blev det ett besök på NK där jag tänkte köpa en Barbourjacka. Tyvärr blev det ingen jacka i lördags men jag får väl köpa den här hemma istället.
sen drog min syster till Globen medan jag och mamma strosade runt lite och fikade på ett mysigt litet kafee på Söder.
Vi var så trötta sen så det blev till att käka i hotellets restaurang. Helt ok mat och en god creme brylee till efterrätt. Det är min favorit. ;)

Söndagen spenderades i Globen. Vi kollade lit på hoppningarna på förmiddagen och sen kollade vi lite på mässan men jag måste säga att det var mycket mindre än vad jag trodde. Mässan var ju pytteliten.
Jag spenderade lite tid hos syrran i Min Hästmontern. Det var trevligt. =)
Sen kan jag ju inte hjälpa hur imponerad jag är av Lena Furberg. Hon satt där i montern och målade sina underbara bilder. Det var trevligt att träffa henne.
Hon har ju målat av mina djur på en tavla och den hänger förstås på hedersplatsen här hemma. ;)
Jag hade ju inte köpt Siv då så hon är tyvärr inte med på tavlan.


Jag och mamma drog tidigare till flyget eftersom vi inte ville gå på mässan i ytterligare 4 timmar och vi hade tur och kom med ett tidigare plan. Det snöade supermycket i huvudstaden så vi var lite rädda att vi inte skulle komma hem. Men vi kom iväg iaf. Tur det. Min syster flög hem idag och det var problem med flygen då också. Men det känns bra att vi alla är hemma nu.

Jag shoppade inte särskilt mycket på mässan.
Men jag köpte iaf ett hundhalsband till Siv. Svart med en massa strasstenar. Ganska så fint. Sen köpte jag ett vaniljgult dressyrschabrak från Schockemöhle. Jag har rätt många schabrak till hoppsadeln så det var hög tid att dressyrsadeln också fick ett nytt. Sen handlade jag en present till en av mina vänner. =)
Något mer blev det faktiskt inte. Fast när jag var i stan köpte jag en piké från Lyle & Scott så jag är nöjd. ;)

Jag hann även med att träffa en kompis från Stockholm. Hon var där med en av hästarna som skulle gå kändishoppningen. Det är alltid lika trevligt att ses.


Vi hänger i montern:).

dsc00615 (MMS)

Vi hänger i montern:).


Massor av folk på mässan:).

dsc00614 (MMS)

Massor av folk på mässan:).


Nu ska jag kolla på hoppingarna:).

dsc00613 (MMS)

Nu ska jag kolla på hoppingarna:).


Ligger på hotellrummet och kollar på sändn...

dsc00612 (MMS)

Ligger på hotellrummet och kollar på sändningarna från globen. Jag är ju i stockholm men har inte varit uppe idag utan idag har vi gått i stan och Shoppat lite. Imorgon blir det shopping till hästarna och att träffa någon kompis:).


Man är i gott sällskap;).

dsc00610 (MMS)

Man är i gott sällskap;).


Jag älskar den här statyn.

dsc00609 (MMS)

Jag älskar den här statyn.


Kvällsmat:).

dsc00608 (MMS)

Kvällsmat:).


Ett snöigt malmö:).

dsc00607 (MMS)

Ett snöigt malmö:).


Ja jag vet!

Ja jag vet att det stavas nollgradigt. Jag skrev det på mobilen och det blev fel där. Har inte ändrat det dock. Nu är det många som har påpekat det och ja, jag VET att det stavas med ett g. ;)

Nåväl. Ikväll blir det bio med min kusin som är nere från jönköping. Vi ska se Harry Potter och jag hoppas att den är bra. Jag som är ett stort JK Rowlingfan har förstås höga förväntningar på filmen.

Har ni sett den?

Hoppas att ni har en bra kväll där ute i snöovädret!

Siv ser snö för första gången:).

dsc00606 (MMS)

Siv ser snö för första gången:).


Jaha då har snön kommit till malmö. Men ja...

Jaha då har snön kommit till malmö. Men jag tror inte att den stannar så länge faktiskt. Det brukar vara så att det töar och sen fryser det så att det blir superhalt. Jag ligger iaf nerbäddad i sängen ihop med mina två vovvar. Mysigt att ligga och lyssna på hur det blåser utanför fönsterna. Sov gott.


Det är bara i malmö som det är nollgradit ...

Det är bara i malmö som det är nollgradit och det fortfarande regnar. Det kan liksom inte snöa här. Jag är iaf på väg till stallet för att ta hand om göte:). Hundarna är påklädda till tusen. Och vet ni... Nu börjar det kanske hända saker på hästfronten:). Spännande!


Duktig valpas.

Idag blev Siv 1a med HP och BIR. Hon var så himla duktig och superfokuserad! Jättekul.

Jag ställde henne ca kvart över 9 och sen skulle BIS-finalen inte börja förren kl 15 så jag bestämde mig för att strunta i den. Eftersom de inte skulle ha några BIG-finaler skulle ALLA valpar gå BIS och jag kände inte för att vänta en massa timmar på finalen och sen ställa bland kanske 50 valpar.

Nu är det inte dags igen förren den stora valputställningen i Hässleholm i slutet av frebruari. =)

Iväg...

...på middag hos mamma och pappa. Ska nog kunna bli gott.

Imorgon är det dags för utställning i Skurup. Det blir årets sista utställning så jag hoppas att det går bra. ;)
Är det någon mer som ska dit?

Alltid kul.



Hoppas att ni har en trevlig kväll.

Hot or not?

Vad säger ni?



Ja, för min del blirv det HOT! ;)

Vad tycker ni om denna hästen då?

Nu vill jag ha era utlåtande om den här hästen. Vad tycker ni?

Jag blr jätteglad för alla kommentarer, positiva som negativa. =)
Dock inte elaka kommentarer. ;)

HÄR och HÄR finns klippen.

Goddagens!

Idag har det varit fullt upp precis som vanligt. Pust.
Men ett beslut har tagits och det känns ganska skönt. Vi kommer att vänta ytterligare några veckor innan vi beslutar om fler hästar ska köpas in. Detta pga att det känns lite osäkert med mitt jobb och jah hoppas att jag, under den närmsta tiden, kommer att få veta vad som kommer att hända. Lite jobbigt med osäkerheten.

Idag när jag kom till stallet så hade hästarna kommit in kl 12...kul. Dessutom hade Göte slitit sönder sitt täcke så det var bara att kasta och sen hade hans vattenhink trillat in i boxen och ingen hade tagit it den. Känns kul. =(

Var rädd om Göte!




Nåväl...hoppas att det är bra med er!

Hot or not.



Ja jag skrattar så det får bli hot. ;)

Ja jag vet!!

Otroligt dålig uppdatering idag. Det har bara varit för mycket idag! Ni vet hur det kan vara.

Jag ska försöka bättre mig till imorgon. ;)

Sov gott.

Tävling kommer upp i dagarna.

Så håll utkik!!

Spännande priser är att vänta.


Kan det bli mer engelskt?

dsc00598 (MMS)

Kan det bli mer engelskt?


Ang hästarna.

Jag anser att ettan har en rörelsestörning och ser inte riktigt fräsh ut bak. Så den blir det inte iaf. Är det inte fler som har sett det? =)
Det är mycket intressant att se hur olika folk tycker och tänker så tack för era åsikter.

Nu är det bestämt!

Vad det är kan ni kanske lista ut men jag får berätta vad det är när allt är bestämt och klart. Spännande är det iaf!

Egentligen tycker jag inte om sådana här hemlighetsfulla inlägg men nu får ni stå ut iaf. ;)

Annars har dagen varit ganska soft. Jag, mamma och syster var på julmarknad idag och jag köpte lite saker men inte så mycket.
Tycker ni om att gå på julmarknader?


Jag var i stallet och skulle trimma Göte men han var så lerig och våt att det inte gick att borsta bort så att sätta på ett träns var bara att glömma. Jag fick fixa med lite annat och så får jag ta igen ridningen imorgon.

Inte så ren idag.



Ikväll blev det en promenad ihop med Olga och hennes labbe. Det är alltid trevligt. Men n är det dags att sova för imorgon är det jobb som gäller.

Sov gott.

Vilken häst hade du valt?

Vilken av dessa två hästar skulle du ha valt och varför? =)

Häst 1 och Häst 1 igen.



Häst 2 och Häst 2 igen.

En siv som åker bil.

dsc00595 (MMS)

En siv som åker bil.


Tack...

...för alla värmande ord! Så snällt av er. =)

Kolla...

Vad jag hittade på en annan blogg. Heeeelt underbar!!


Orkar inte blogga något idag.

Just nu känns det mesta skit. Tack mina underbara vänner. Ni vet vem ni är.

Jag ska klara detta!

Hot or not.

No, vad säger ni om hennes show?



Jag vet inte...hahaha....Kanske lite hot ibland.

Jag måste bara länka...

...till ett bra inlägg om Curlingföräldrar inom ridsporten.


Hot or not.

Vad säger ni?

New York.




Jag säger hot!

Otäck händelse.

När jag var ute med vovvarna efter att jag kommit hem från jobbet så hände en otäck sak.

Jag och min kompis var nästan hemma med våra vovvar när Siv fick span på en kanin. Det är inget ovanligt för det får hon varje dag och hon brukar springa efter en liten bit och sen komma tillbaka. Dock inte denna gång. Hon jagade kaninen och gnällde högt vilket hon aldrig har gjort innan. Kaninen satte av iväg över parken och mot den lite större vägen en bit bort. Siv for efter och totalignorerade inkallningen.
Tror ni att jag fick panik när jag såg vart de sprang, hon och kaninen. Mot vägen i full fart och just när det var rusningstid = mycket bilar på vägen.
Jag trodde det var kört när Siv for runt ett hörn på huset och rakt mot vägen. Jag såg inte vad som hände eftersom hon försvann bakom huset men jag såg en stor buss närma sig. Jag var verkligen livrädd. Men som tur är så verkar det som hon tappade bort kaninen vid vägen so hon vände och kom åt mitt håll igen. Hon måste ha vänt max tre meter från gatan. Tror ni att jag var vansinnig? Och orolig?

Nu blir det koppel så länge kaninerna är i närheten.

Tur att det gick väl iaf.

Siv + kanin är ingen bra kombo.

Ta hand om er och era djur.




Shoppat denna...

dsc00591 (MMS)

Shoppat denna...


Och denna:).

dsc00590 (MMS)

Och denna:).


Ingen snö.

Men jag vill ha! Jag vill kunna sitta inne med tända ljus, varm choklad och hundmys medan snön vräker ner utanför.

Lite avundsjuk på er som har snö är jag allt. Här nere får vi ju nästan aldrig mycket snö och om det väl snöar så töar det bort lika snabbt innan det frysetr igen och blir det väldigt hal is.





+








+










+









=




MYYYYYYS

Hot or not.

Vad säger ni om detta Emilie Beddingset från Laura Ashley?




Jag får nog tyvärr säga Not på den.

Snälla, goa....

Kan inte ni rösta på Scoody, bild nr 2, hos Melanoz? Då blir jag extremt glad. =)

Tack tack tack!!

Här skulle det ha varit valputställning i ...

dsc00589 (MMS)

Här skulle det ha varit valputställning i helgen men nu rivs hela mässan. Suck.


Snacka om badkar. Det hittade jag och olga...

dsc00575 (MMS)

Snacka om badkar. Det hittade jag och olga när vi var så invigningen av lutz.


Två nannehundar på mattan. Ja jag vet att ...

dsc00588 (MMS)

Två nannehundar på mattan. Ja jag vet att den är i oordning men siv har busat;).


Ja, så blev det.




Grattis!

Jag är med och tävlar.

Hos Spoiled Dog kan man vinna den här fina julkalendern till sin hund.

Klicka HÄR för att komma till tävlingen. =)


Mot köpenhamn.

dsc00587 (MMS)

Mot köpenhamn.


Ute på promenad:).

dsc00586 (MMS)

Ute på promenad:).


Eh ja ok.

dsc00583 (MMS)

Eh ja ok.


Tänkvärt.

Hundens Budord


Jag lever ungefär 15 år

Varje gång du lämnar mig betyder sorg för mig

Ge mig tid att förstå vad du begär av mig
Gör mig lycklig du är hela mitt liv.

Var inte arg på mig förlänge åt gången
Och lås inte in mig som straff


Du har ditt arbete,dina vänner o löften
Jag har bara dig.

Tala med mig fastän jag inte förstår.
Att höra din röst gör mig lycklig.

Kom ihåg att jag aldrig kan glömma hur du är mot mig .
Innan du slår mig kom ihåg att mina tänder kan krossa din hand.
Men jag använder inte stryk mot dig.

När du är irriterad på mig för att du har mycket att göra
Så tänk jag kanske är sjuk, har ont i magen,är trött eller deppig.

Ta hand om mig när jag blir gammal,Kom ihåg du blir också gammal.

Var hos mig när det är svårt. Allt blir lättare bara jag har dig


En dagens....

1. Vem är du? Nina
2. Är du självständig? Ja det tycker jag verkligen.
3. Personlighet: Bestämd men snäll. Ställer upp för de jag tycker om. Har mycket humör. ;)
4. E-post: [email protected]
5. Stjärntecken: Skytt.
6. Jag kommer från: Limhamn, Malmö.
7. Jag bor: Malmö men snart Trelleborg.
8. Mentalitet: Hetsig. Haha.
9. Civilstatus: Singel.
10. Spel? Jag älskar frågespel och så Farmville såklart!
11. Mac eller PC? PC
12. 1024*768 eller 800*600? 1024*768
13. Internet Explorer eller Netscape? Explorer men använder faktiskt Firefox.
14. Din bästa egenskap: Jag har lätt att "ta" människor.
15. Din sämsta egenskap: Min oförmåga att ta kritik.
16. Husdjur: Tre vovvar och en häst.
17. Familj: Mamma, pappa, lillasyster.
18. Kroppsdel du har mest nytta av? Hjärnan.
19. Kroppsdel du tycker bäst om: Samma.
20. Jag sover: Inte så bra för tillfället. =(
21. Djur jag är lik: Kameleonten. Haha.
22. Tror du på något? What goes around comes around.
23. Frisyr: Oftast hästsvans.
24. Hårfärg: Ljusblond.
25. Ögonfärg: Isblå.
26. Längd: 174 cm.
27. Jeansstorlek: Vet inte. Haha.
28. Skostorlek: 37-38
29. Gillar: Mina djur, hundutställningar, hästtävlingar, fina kläder.
30. Ogillar:  Människor som hela tiden måste hävda sig och bara prata om sig själva. Folk som inte kan vara sig själva och Copy Cats! (Inte meningen med de feta bokstäverna haha).
31. Favoritmat: Vegetariskt och då gärna pasta.
32. Favoritglass: Ben & Jerrys cookie dough.
33. Favoritdessert: Creme brylee.
34. Favoritpizza: Vegetale.
35. Favoritdryck: Mineralvatten naturell.
36. Gillar du godis? För mycket tyvärr.
37. Isåfall vilken sort? Det mesta utom sega råttor och sådant.
38. Min favoritdrink(ar): Någon söt alkoholfri drink.
39. Min favoritfilm: LOTR och Harry Potterfilmerna.
40. Min favoritdag: Fredag.
41. Mitt favoritklädesplagg: Bekväma jeans.
42. Min favoritbok: Ryttare och Johan Theorins böcker. Fast det finns så otroligt många bra böcker.
43. Min favoritmusik: Trance, techno och rock.
44. Min favoritlukt: Jag vet faktiskt inte. Det finns så många men en favorit är Gucci envy me
45. Min favoritblomma/planta? Rosor.
46. Öl eller vin? Vin.
47. Liknar du en kändis? Vissa menar at jag liknat Pume Swede. Inte ok. Haha.
48Senast köpta skiva: Ingen aning!
49. Senast film på bio: The last airbender.
50. Bästa låten i världen: Omöjligt att välja.
51. Senast lästa bok: Jag minns faktiskt inte men troligen någon mainstreamdeckare.
52. Favoritförfattare: För många för att räkna upp.
53. Skriver du dagbok? Nej men gjorde det förr.
54. Bästa årstiden: Alla årstider har sin charm.
55. Älsklingsfärg: Rosa och svart.
56. Skulle aldrig ta på dig: Väldigt mycket men särskilt inte rn T-shirt med en ylande varg på. ;)
57. Vad ville du bli när du var liten? Åklagare. Haha.
58. Blev du det? Nä, jag blev lärare istället. De är ju så lika yrken...eller inte.
59. Brinner för: Djur.
61. Katt eller hund? Hund.
62. Har du nån nojja? Ja tyvärr.
63. Fobier? Japp.
64. Deppig eller glad? Glad för det mesta.
65. Politiskt insatt? Ganska så.
66. Värdesätter du ärlighet? Ja.
67. Brukar du dra vita lögner? Det kan inträffa ja.
68. Är det ok med vita lögner? Ja, sålänge ingen skadas av det.
69. Känner du en mytoman? Har gjort. Läskigt!
70. Tycker du bäst om film på bio eller hemma? Hemma får jag nog säga. Man slipper iaf folk som stör!
71. Skulle du kunna tänka dig att bo utomlands? Ja i England.
72. Hur tidigt stiger du upp? Ska jag jobba går jag upp vid halv 7.
73. Är det bra eller dåligt? Jag vill nanna längre!
74. Vem/vilka vet mest om dig? Matilda.
75. Gillar du att slåss? Nej, folk som slåss är patetiska.
76. Vad har du på dig just nu? En svart klänning.
77. Vad ska du göra ikväll? Nu är det ju natt men ja ska sova.
78. När var du senast riktigt full? Jag blir aldrig full.
79. Är du seriös? Oftast.
80. Hur många väskor äger du? För många.
81. Hur många bilar har du/din familj: Fem.
82. Hur många biologiska syskon har du? En syster som är tre år yngre.
83. Isåfall, vad heter de? Sofie.
84. Hur många timmar sover du per natt? Ca 6 tror jag.
85. Vem är snyggast i världen? Capt Jack Sparrow? ;)
86. Vad är du allergisk mot? Inget.
87. Ska du duscha idag? Jag har badat.
88. Vad är det för veckodag? Lördag.
89. Vad är det för datum idag? 6 november.
90. Vad gör du nästa år? Det är förhoppningsvis samma som nu.
91. Är du likgiltig? Det kan inträffa men då är det om något verkligen ointressant.
92. Hårdrock eller synth? Synth.
93. Är du uppväxt i stan eller på landet? Stan.
94. Har du utländska föräldrar? Nopp.
95. Gillar du att laga mat? Ja faktiskt.
96. Märkeskläder eller secondhand? Det som är snyggast för tillfället.
97. Hur många par skor har du? Inte tillräckligt många.
98. Fixa håret eller fixa makeupen? Sminket.
99. Vem är snällast just nu? Ganska många faktiskt.
100. Var har du ont? I ryggen. :(

Allahelgona.

Idag är det allahelgona och jag skänker en extra tanke till dem som inte är med oss här längre.



Om en liten stund ska jag åka hem till mamma och pappa där det serveras gås till hela släkten. Ja jag ska ju inte äta någon gås eftersom jag inte äter kött men de andra ska. Jag håller mig till ett vegetariskt alternativ.
Men det brukar vara jättemysigt och trevligt.
Jag har dessutom bakat en kaka som vi kan ha till kaffet. Mumsigt!

Imorse var jag och Olga ute i stallet och släppte ut hästarna innan det blev en långpromenad vid havet. Hundarna var så glada och pigga. Även om vi ibland fick dra med oss löptikarna. Haha.

Igår var Hanna med sin häst i stallet och jag red den lite. En jättetrevlig häst tycker jag och hon ville att jag skulle rida den lite ibland så det är ju roligt. Det är ett stort irländskt sto så det passar mig perfekt. ;)

Ha en härlig dag.

Jag kan inte hjälpa det!

Men jag gillar verkligen den här låten! Den beskriver verkligen Sverige och den är bara underbar.


Vad tycker ni?

Vad ser ni?

Ja, vad ser ni i den här bilden? =)


Två små och en stor på promenad:).

dsc00582 (MMS)

Två små och en stor på promenad:).


Hot or not.

Vad sägs?




Hot för min del! Älskar den stilen.

Bekvämt?

dsc00581 (MMS)

Bekvämt?


Ny häst?

Nu har jag suttit och kollat runt lite på nätet och letat hästar. Kanske åker jag och min syster och tittar på en hopphäst nu i helgen.
Den verkar rätt trevlig och kan vara ett kap om det inte är så att den säljs innan vi har hunnit dit och kolla. Man vet ju aldrig.
Håll tummarna!

Bloglovin?

Strular det för er också? Det står att det finns flera olästa bloggar men det kommer bara upp bloggar som jag redan har markerat som lästa. Jag hatar sådant!!

Vad ser ni?

Ung kvinna eller gammal dam?









Jag ser ung tjej först.

Hot or not.

Vad säger ni?




HOT säger jag!!

Hur svårt kan det vara?

Nej, halloween är inte nu i helgen! Det var förra helgen och nu är det allahelgona. Halloween firas alltid den 31 oktober. Kan man inte ens ha koll på det bör man inte fira det heller.
Jag kan inte hjälpa att jag blir irriterad på de som säger att de ska fira halloween imorgon. Det är inte då! Fatta...haha.
Låt oss nu få fira allahelgona utan en massa ungar som är utklädda och liknade. Låt oss få njuta av vår uråldriga högtid i fred. =)

Rätt.



Fel

Stall.

Jag har mejlat på ett stall som ska hyras ut med inackorderade kvar. Det hade ju passa utmärkt eftersom det ligger typ 4 km från mitt nya hus. Det har fem boxar.
Det kanske redan är uthyrt men om det inte är det så får vi se. Jag har faktiskt varit och kollat på det stallet en gång tidigare.
Vi får se vad som händer. Spännande. Haha.

Höns.

Ja jag kommer ju nog att skaffa höns sen när jag har börjat bo in mig i huset. Jag vet inte riktigt vad för höns jag ska välja dock. Antingen köper jag höns av en försäljare eller så åker jag till ett hönseri och köper 4 stycken höns där. Vad tycker ni att jag ska göra? Det känns ju lockande att kunna skämma bort några burhöns.
Det ska bli så skönt att få ägg som är gjorda av höns som får vara ute och som får äta en varierad kost.
Jag hoppas bara att någon kan passa dem när jag åker iväg. Någon frivillig? ;)
Jag och Olga kollade på hur jag kan fixa med inhägnad och så när vi var där innan idag. =)


Överpriser.

Jag och min syster ska antagligen köpa en häst till så jag sitter och slösurfar på olika annonssidor och slås av en tanke. Vilka överpriser vissa tror att de ska få för sina hästar! Visserligen har priserna skjutit i höjden men att tro att man ska få 200.000 kr för en häst som knappt tar sig igenom en 1metersklass är väl ändå att ta i?
Var får folk dessa fantasisummor från?
Inte nog med att folk tror att de ska få sina hästar sålda för summor som inte är i närheten av vad hästen egentligen är värd så finns de de som gärna berättar att de har betalt flera hundratusen för en häst som sägs vara startad i 130-klasser. Det är ju bara pinsamt. Jag menar, en häst som går 130-klasser kan man få bra mycket billigare än så.

Ja ibland undrar man...haha.


Nu ska jag testa:).

dsc00579 (MMS)

Nu ska jag testa:).


Vilddjur utanför huset.

Nu är det ju trots allt snart allahelgona så det får bli lite tända ljus på bloggen.
Tryck på uppdatera om ni inte ser det.

Idag har jag och Olga varit nere i huset och vi tog en lång härlig promenad över åkrarna. Ett stort plus med den promenaden var att vi såg en räv och den var max 20 meter från oss och hundarna innan den upptäckte oss och gömde sig. Rävar är så otroligt vackra tycker jag.


Nu är jag hemma och har precis tagit ett bad och det behövdes kan jag säga. jag var helt lerig. Inte nice!
Nu blir det snart lite mat innan jag ska iväg och storhandla på Ica Maxi. Grattis till mig!
Ikväll känner jag för lite film. Någon som vill göra sällskap? =)

Hot or not.



Jag älskar oväder så för mig är det hot. ;)

Haha....hur lyckas man?

Jag hade iaf blivit rädd. Haha.

Här kan ni se vad jag menar.



Ny design.

Vad tycker ni?

Tyvärr kan jag inte fixa header och liknande i PS eller Paint så ni får vara nöjda med att jag åtminstånde kan ändra färger på bloggen. ;)

Biotajm!

Nu är jag nyss hemkommen från ett biobesök ihop med Linnea. Vi såg The last airbender och jag tyckte den var helt ok. Jag älskar ju när det är mycket specialeffekter.
Jag såg dessutom att de börjar göra reklam för nya Harry Potter! Längtar...haha.



Imorse var jag och mamma och hälsade på mormor och sedan var jag och Linnea nere i huset och inspekterade. Vädret har ju inte varit det roligaste men jag gillar trots allt regn och oväder. Gör ni det också?


Nu ska jag kolla lite TV. =)

Stockholm.

Vem ska till Stockholm Horse Show? Jag, mamma och syster drar upp på fredagen. Syster jobbar ju på Min Häst så hon är där för dem och jag och mamma ska nog mest shoppa. Jag tror inte jag kommer at se så mycket hästar för mamma vill gärna gå i stan och inte så mycket inne på mässan men på söndagen ska vi försöka få någon glimt av hästarna.
Jag har iaf bestämt att jag ska köpa en Barbourjacka om det finns någon sådan på mässan, annars blir det till att köpa en på Naturcompaniet här hemma istället.

Vill ha!


Kompisar:).

dsc00576 (MMS)

Kompisar:).


Vad säger ni om detta?

Ska polisen gripa in här. Vad tycker ni?
Jag tycker att det är jättebra. Vi behöver inte överföra våra osunda levnadsvanor till våra vovvar.



Tänk på...

...att det går att kommentera om man för muspekaren över fältet bredvid datumet längst ner. Jag kommer byta design imorgon så då ser ni igen. ;)

Hot or not.

Vad sägs?



Jag säger HOT!! Älskar Lyle & Scott. =)

Falskt så falskt.

Om man nu stör sig mycket på en människa, varför fortsätter man då att vilja ta kontakt med denna och umgås. Varför ska vissa verka så trevliga så och sen sitta och säga andra mindre trevliga saker? Eller skriva otrevliga saker på sin blogg eller liknande?
Varför kan inte vissa människor låta en vara och bara bry sig om sitt utan allting ska ifrågasättas och utredas.
Varför ska vissa som man vet inte gillar en så himla mycket ändå härmas och verkar vilja vara som en ändå?

Någon som har några bra svar?

Full rulle.

Idag har det varit full fart. Började md att jag, mamma och pappa åkte till banken för att träffa mäklaren och säljarna och att betala huset så nu är det mitt, bara mitt. =)
Efter det åkte vi till Malmö Arena där det serverades lunch. Jag käkade en god jordärtskoksoppa.
De har verkligen god mat där.

Sen var det hem för att hämta hundarna innan jag och pappa åkte ner till huset för att fixa lite och jag klippte gräsmatten. Hundarna har redan gjort sig hemmastadda där. Härligt!!
Sen hem och chilla nån timme innan det var dags för stallet och Göte. Fixade och donade där sen hem och käka innan jag och Olga gick ut med hundarna och nu har jag precis kommit hem efter 1 timme och 40 minuters promenad och hundlek.
Nu är det bara badet som väntar.

Imorgon ska jag träffa Linda i huset kl 9 och vi ska käka lite frukost tillsammans. På kvällen är det dags för invigningen av det nya möbelföretaget som är i Ikeas gamla lokaler. Jag har glömt vad det heter. Iaf så bjuds det på buffé och shopping. Jag drar dit med Olga så det ska bli trevligt.

Hopps att ni har det bra.

Hot or not.

Nå vad säger ni?



Jag säger ett solklart not även om det är Dior.

RSS 2.0