Är det sant om hundmänniskor.

Ja eftersom jag har gjort en om hästmänniskor, som du kan läsa här, så måste jag ju göra en med hundmänniskor också. ;)

Utställningsmänniskan: Här har vi dem som gillar stil och flärd. Här putsas och fejjas det i evigheter. Allt måste vara perfekt. Utställningsmänniskan har lärt sig en massa lustiga ljud som den utstöter när hunden är inne i ringen, allt för att få hunden att blåsa upp sig ännu mer.
I hemmet har utställaren ett toalettskåp med skönhetsprodukter till sig själv men en extrainsatt garderob för skönhetsprylar till hunden. I garderoben samsas allt från trimbord till klotänger, allt för att få till den rätta finishen.
Utställningsmänniskan har inget emot att kuska land och rike runt för att samla på sig lite rosetter och kanske, om man har borstat tillräckligt, en och annan BIS-titel. Det ultimata målet är att kunna sätta Uch (utställningschampion för er icke utställare) framför hundens namn. Utanför ringen är det störst tält och flest burar som vinner.

Bruksmänniskan: Här dominerar raser så som schäfer, rottweiler och dobbermann. Bruksmänniskan älskar att klä sig i antingen militärkläder eller tuffa vandringsbyxor. Hoodtröja till är nästan ett faktum.
Bruksmänniskan har ofta en välutvecklad och stark röst efter alla år av ropande på apellplan.
Den stora snackisen bland bruksmänniskorna är schäferns framtid nu när de delar upp rasen i olika hårlag.
90% av bruksmänniskorna drömmer om en framtid inom IPO.
Störst bur i bilen med flest spårlinor vinner!

Agilitymänniskan: Fart och fläkt ska det vara och här är även blandraserna varmt välkomna så länge de hoppar bra och snabbt. Joggingbyxor och hoodtröja är agilitymänniskans ultimata klädsel.
Agilitymänniskan tränar sina hundar att hoppa upp på allt hon pekar på och varje gång hundarna gör det hörs ett glatt och långdraget JAAAAAAAAA, Duuuuuuktig (detta sägs gärna med nasal och gäll röst).
Agilitymänniskan joggar glatt en mil om dagen "allt för att hänga med i svängarna".
Ofta är agilitymänniskan lika glad för en felfri runda som en utesluten runda. "Huvudsaken är att man har kul!"


Vallningsmänniskan
: Här dominerar border collien stort och ofta är vallningsmänniskan lika hyperaktiv som sin hund. Här är blåställ en bra arbetsklädsel och vallningsmänniskan äger ofta ett par får var hon än bor.
Med visselpipan i högsta hugg släpper vallningsmänniskan med glädje ut sina 5 hundar ur bilen och de springer genast ut på fältet alla sex i sin ivriga jakt på får.

Jägaren: Trädskällare, älghund, grythund och alljägare. Allt går bra så länge de jagar! Jägaren syns ofta iförd militärkläder och pratar lika mycket som hundarna skäller.
Här sätter man en sändare på hunden och skickar ut den i skogen på egen hand. Inget för veklingar här är jägarens motto.
Flest hundar vinner!


Nå, vad säger ni? Stämmer det? ;)


Kommentarer
Postat av: voff

Vi som gillar hundfrisbee då? Hurdana är vi? Kanske coolast clip på youtube vinner :)

2011-01-07 @ 00:35:05
Postat av: timmie

haha! =0)

2011-01-07 @ 09:23:42
URL: http://melanozz.blogg.se/
Postat av: Matilda

Men jag då? :-o

2011-01-07 @ 12:28:13
URL: http://showjumper.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0